Kauno bendruomenių padėkos vakaras

Gruodžio 5 d. Kauno bendruomenių centrų asociacija Raudondvario pilies Baltojoje salėje organizavo Padėkos Kauno bendruomenėms vakarą, skirtą Tarptautinei Savanorių dienai, Lietuvos 100-mečiui ir Adolfo Ramanausko -Vanago metams paminėti.
Padėkos vakare dalyvavo 16-os bendruomenių centrų iš 26 narių atstovai. Dalyvaujant Aleksoto 4-o pulko pėstininkų voltižieriams Iškilmingai pagerbtos bendruomenių centrų ir asociacijos vėliavos, atnešta ugnis nuo Nežinomojo kareivio kapo. Iškilmingai pagerbti ir padėkota bendruomenių centrų pirmininkams, aktyviausiems centrų savanoriams. Džiugu, kad bendruomeninėje veikloje dalyvauja visa šeima: seneliai, vaikai ir anūkai. Mažieji kartu su tėveliais, taip pat išdidžiai stovėjo ir pozavo galybei fotografų. Padėka pareikšta ir apdovanoti daugiau kaip 80 bendruomenių savanorių.
Padėkos renginyje KBCA tarybos pirmininkas Ramūnas Navickas trumpai apžvelgė mūsų centrų veiklas, projektinius renginius ir vylėsi, kad SADM programa "Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" 2019 metais bus paskelbta anksčiau.
Nors ir labai pavėlavusi, susirinkusius atskubėjo pasveikinti, padėkoti ir pabūti kartu su kauniečiais Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkė Reda Kneizeviciene.
Renginio metu savanoriams ir centrų pirmininkams dėkojo Seimo nariai: Mindaugas Puidokas, Lauras Stacevičius, Andrius Kupčinskas, seimo narių A. Verygos, A. Papirtienės, R. Karbauskio padėjėjos. KBCA tarybos pirmininkui Seimo narys L. Stacevičius įteikė Sidabrinio Vyčio ženklą už aktyvią bendruomeninę veiklą. Susirinkusius sveikino Kauno seniūnų seniūnė Rasina Žolynienė, džiaugiamės, kad seniūnai taip pat dalyvavo Padėkos šventėje. Padėkos ir sveikinimo žodžius tarė ir Kauno miesto vicemerė Rasa Šnapštienė, patikinusi, kad numačiusi rimtai pasikalbėti su asociacijos pirmininku apie paramą bendruomenių veiklai. Vicemerė padovanojo labai neįprastą dovaną - didžiuį šakotį. Džiugią šventinę nuotaiką palaikė jaunasis bardas Domantas Barkauskas ir šių metų Kauno bendruomenių Romantinės dainos festivalio nuogalėtojai, Šilainių bendruomenės centro retro ansamblis "Randevu". Visą renginį vedė panemunietis Antanas Laurinkevičius. Po iškilmingos renginio dalies visi buvo pakviesti bendrai nuotraukai ir į dvaro oranžerijos restoraną paragauti nuostabaus Jolantos Valeikienės torto, papuošto KBCA logotipu ir prie kavos arbatos puodelio pratęsti šventinį vakarą. J. Valeikienė, UAB "Bijola" vadovė, jau keleri metai palaiko ir remia PBC "Dainava", aktyviai įsijungė į bendruomenės veiklą, dalyvavo NVO kalėdinėje mugėje Vilniuje.
Padėkos šventė organizuota po 2 metų pertraukos. Iki to laiko toks pagerbimas buvo organizuojamas Kauno miesto rotušėje. Tačiau atėjus naujai valdžiai, netekome tokios galimybės. Todėl labai apsidžiaugėme, kai mūsų Panemunės BC pirmininkas Gediminas Žukauskas pasiūlė šį renginį organizuoti Raudondvaryje. Aptarus mūsų galimybes ir programą KBCA pirmininkų posėdyje, padedant ir palaikant Kauno rajono merui Valerijui Makūnui, asociacijai pavyko itin iškilmingai pagerbti mūsų savanorius.
Dėkojame visiems dalyviams, rėmėjams, seimo nariams, seniūnams ir mūsų savanoriams, Randevu ansambliui ir bardui Domantui, vedančiajam Antanui, Kauno rajono merui V. Makūnui, kurių dėka šis renginys pavyko, o ypaš graži dvaro parko aplinka, šviesų iliuminacijos suteikė šventišką ir džiugią nuotaiką. Gaila, kad dėl projektinių renginių gausos negalėjo dalyvauti kiti bendruomenių centrai. Tikimės, kad kitąmet pratęsime šią tradiciją.

 

KBCA informacija

2018-12-11

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple