Laikinosios sostinės kurorto gegužinė

Kačerginės kurortas buvo mėgiamas ir lankomas prieškario Kauno ponių ir ponų. Todėl gavę kvietimą apsilankyti Kačerginės gegužinėje, skirtoje Laikinosios sostinės 100-mečiui,  Aleksoto bendruomenės centro nariai ilgai nesvarstė ir nutarė  apsilankyti gegužinėje.
Didžiausio dėmesio ir pagarbos sulaukė prezidentas Antanas Smetona su žmona (aleksotiškiai Drąsutis Vileniškis ir Gabija Vileniškienė), jiems kompaniją palaikė visas būrys Aleksoto bendruomenės narių, apsirėdęs retro drabužiais.
Sveikinimo žodį tarė prezidento Antano Smetonos vaidmens atlikėjas Drąsutis Vileniškis, Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkas mūsų bendruomenės valdybos narys Ramūnas Navickas, Aleksoto bendruomenės centro pirmininkė Steputė Račkauskienė, Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.
Kurorto gegužinė nepaliko abejingų: skambėjo orkestro muzika, kartu su Liudu Mikalausku ir Egidijumi Bavikinu traukėme nepamirštamus prieškario šlagerius, gausiai susirinkusią kurorto gyventojų ir jų svečių minią linksmino „Saulės kliošas“.. Smagu buvo pabendrauti su bendruomenininkais iš Kačerginės, dėkojome jiems už puikiai organizuotą renginį. Vėlai vakare, grįždami iš Kačerginės, pasukome į Pyplių piliakalnį, ant kurio viršūnės lygiai vidurnaktį užtraukėme giesmę „Lietuva brangi“, širdis užliejo pasididžiavimo savo Šalimi ir Tauta jausmas.

 

Foto R.Žiemio

2019-06-23

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple