Atsipalaiduok ir relaksuok


 Nors už lango niūrus ruduo, tačiau šiandien Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai į tai nekreipė dėmesio, nes kaip kasmet spalio 10 d. čia buvo minima Pasaulinės psichikos sveikatos diena. Šių metų pavadinimas yra „Atsipalaiduok ir relaksuok“. Juk, kai visi nuolat skubame, intensyviai mokomės, net nepastebime, kaip atsiranda nuovargis, kuris gali sukelti stresą ir įvairių kitų sveikatos problemų. Tad proga atsipalaiduoti labai džiugina.
Gimnazijos mokinių taryba suorganizavo patrauklių veiklų, skirtų atpalaiduoti psichikai. Iš ryto, prieš pamokas, mokiniai visiems dalijo burbulines plėveles, skirtas nervams susprogdinti. Įvairiose mokyklos erdvėse buvo įkurtos relaksacijos zonos: „Smėlio ir šviesos terapija“, „Prie arbatos puodelio su draugu“, „Dailės terapija“, „Stalo žaidimai“. Mokiniai, paklausti, ar tokios pertraukos patinka, atsiliepė teigiamai ir patvirtino, kad pasiūlytos veiklos buvo labai įdomios ir naudingos, nes iš tikrųjų jautėsi smagiai ir atsipalaidavę.
Renginys yra sudėtinė SADM programos finansuojamo projekto „Aleksoto bendruomenės centro renginiai ir iniciatyvos“ dalis.
Oresta Arbašauskaitė, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos informacija.



2019-10-11

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple