Tvarkėme Marvelės slėnį

Šiandien dalyvavome tarptautinėje akcijoje RiverCleanup (Išvalykime upes). Aleksoto bendruomenės centro nariai valė Marvelės upelį nuo Marvelės upelio kaskadų link Nemuno.  Aleksoto bendruomenės centro aktyvas jau 2004 m. ėmė tvarkyti apleistą, bet nuostabiai gražų slėnį. Per pirmąją talką iš upelio vagos ištraukėme visą sunkvežimį padangų. Kadangi slėnis jungia dvi seniūnijas – Kauno miesto Aleksoto ir Kauno rajono Ringaudų, nemažai talkų organizavome kartu. 2012 metais Aleksoto bendruomenės centro ir seniūnijos iniciatyva, remiant LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, slėnyje buvo pastatytas lieptelis ir įrengti laiptai, o darbų pabaigos iškilmėse dalyvavo tuometiniai LR socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas ir Kauno rajono vicemeras Petras Mikelionis. Slėnis tarsi atgijo, tapo kauniečių ir jų svečių apsilankymo vieta, todėl, pasiūlius Aleksoto bendruomenės centrui, iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų buvo skirta lėšų esminei slėnio rekonstrukcijai: 2019 metais buvo įrengti suolai, apšvietimas, atnaujinti laiptai.

Šiais metais dėl karantino slėnio populiarumas kiek sumažėjo, tačiau į kvietimą dalyvauti tarptautinėje akcijoje-talkoje atsiliepė nemažas būrys Aleksoto bendruomenės centro narių. Nuoširdus ačiū Bajorams, Jonaičiams, Barzdžiams, Kiziams, Kabliams, Jankauskams, Borodinskams, Navickams, Jūratei Petrikaitei, Rimantui Žiemiui, Janinai Stasiukynienei, Nidai Ambrasei, Silvijai Andrėnienei, Henrikui Bareišiui, Vytautui Valentai. Gausus talkininkų būrys – gražūs ir darbo rezultatai: surinkta 10 maišų šiukšlių, sutvarkytos išvartos. Ačiū „Kauno švarai“, operatyviai išvežusiai šiukšles. Džiugina, kad šiemet neradome į upelį sumestų padangų. Neradome ir jokių lobių, bet iš įdomesnių radinių – elektros skrynia ir butelis su jame parašytu merginos, gal būt, jaunosios, pasižadėjimu.

Džiaugiamės, kad pavyko išvalyti Marvelės upelio nemažą dalį, per Jonines galėsime plukdyti vainikus. Aišku, dar nepavyks pasivaikščioti Marvelės upelio krantais iki Nemuno, dar reikės ne vienos talkos, kad atsirastų toks pažintinis takas, bet tokį tikslą turime.

Malonu, kad mūsų slėnį „atranda“ ne tik aleksotiškiai, bet ir kiti Kauno, o net ir Lietuvos gyventojai. Talkos metu sutikome slėnio lankytojus iš Dainavos, Eigulių, Kauno rajono, Jonavos, Šakių ir Vilniaus. Smagu, kad Marvelės slėnis ir jo kaskados džiugina aleksotiškius ir jų svečius.

2020-06-06

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple