Marvelės upės slėnyje įrengtas sveikatingumo takelis

Marvelės upės slėnis su carinės Rusijos laikus menančiomis kaskadomis (tiltas pastatytas 1882 metais kaip Kauno tvirtovės objektas) Aleksoto bendruomenės centro narių pastangomis puoselėjamas ir prižiūrimas jau daugelį metų. 2012 metais iš LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšų bendruomenė įrengė laiptus ir lieptelį per Marvelės upę, o 2019 metais iš ES lėšų savivaldybė atnaujino Marvelės upės slėnio infrastruktūrą. Sutvarkius slėnio aplinką, jį lankyti pamėgo ne tik aleksotiškiai, bet ir svečiai iš visos Lietuvos.
Šį šeštadienį Aleksoto bendruomenės centro nariai, vykdydami SADM finansuojamą projektą "Aleksoto bendruomenės centro veiklos plėtra' slėnyje įrengė ir pirmieji išbandė sveikatingumo takelį. Ačiū Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkei Steputei Račkauskienei, nariams Liukrecijai Navickienei, Jūratei Maurušatienei, Janinai Stasiukynienei, Birutei Stanionienei, Rimui Kiziui, Alfonsui Borodinskui, Pranui Barzdžiui, Romui Jonaičiui, idėjos autoriui Ramūnui Navickui, Vytautui Valentai, Vytautui ir Nijolei Jankauskams. Tegul džiugina slėnio lankytojus dar vienas įdomus turizmo ir sveikatingumo objektas. Būkite sveiki!
 
Sveikatingumo takelio įrengimas yra sudėtinė dalis Aleksoto bendruomenės centro vykdomo projekto "Aleksoto bendruomenės centro veiklos plėtra", kurį finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija programos "Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" lėšomis.


2020-11-28

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple