Aleksoto šventė

       Šį sekmadienį Aleksotas šventė. VDU Kauno botanikos sodas gaudė nuo tūkstančių šventės dalyvių. Puikus oras, nuostabūs atlikėjai, garbūs svečiai, šaunūs dalyviai, žiūrovai ir klausytojai, aibė pramogų ir mažiems, ir dideliems - sunku viską ir išvardinti. Įvyko kasmetinė Aleksoto šventė - „Dvaro šventė“. Šiemet ji jau buvo organizuojama 16 – ąjį kartą ir skiriama Vietos bendruomenių metams ir Europos kultūros paveldo dienoms paminėti. Nuostabus oras ir puikiai nusiteikę šventės dalyviai šventę pavertė tikrai nuostabiu       

       Renginio metu koncertavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas Liudas Mikalauskas; folkloro ansamblis iš Estijos „Hanila“; VDU Muzikos akademijos solistai: VDU Muzikos akademijos prof. Sabina Martinaitytė, tarptautinių konkursų laureatai Rapolas Baranauskas, Gabrielė Kuzmickaitė, Jurgis Jarašius, Gabrielė Skromanaitė, Daura Buivydė, Monika Pleškytė, Martynas Žukauskas ir pianistė doc. Audronė Eitmanavičiūtė; Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos vokalinis ansamblis; dainavimo studija „Svajonių gija“; vokalinis ansamblis „Senieji draugai“; vokalinis ansamblis „Rudens svaja“; Kauno muziko ansamblis „Ainiai“; liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“; grojo Kauno miesto pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“; šoko šokių klubas „Vėjunė“; Kauno J. Dobkevičiaus progimnazijos šokėjai; Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mergaičių šokių kolektyvas; Alšėnų laisvalaikio salės tautinių šokių kolektyvas „Vija“; linijinių šokių kolektyvas „Kolibris“.

         Renginį vedė Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Egidijus Stancikas ir Kauno valstybinio lėlių teatro aktorė Rasa Bartninkaitė.                                                                                 

         Smagu pasidžiaugti, kad Aleksoto šventė šiemet sulaukė ir daug garbingų svečių, tokių kaip LR Seimo nariai, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai, Estijos delegacija, Čekijos Respublikos Brno miesto Jehnicų seniūnijos delegacija, kurios seniūnui Vaclovui Šichai šventės metu buvo įteiktas Santakos garbės ženklas už bendradarbiavimą tarp Kauno ir Brno miestų.  Mūsų mielasis Vaclavas Šicha to tikrai vertas. O istorija buvo tokia:2006 metais Lietuvos garbės konsulas Brno mieste Petro Slačala parašė laišką į Kauno miesto savivaldybę, kad Brno miesto Jehnicų seniūnas Vaclav Šicha norėtų bendradarbiauti su viena iš Kauno seniūnijų. Aleksoto seniūnija sutiko bendradarbiauti ir taip prasidėjo bendruomenių bendradarbiavimas. Užsimezgė pažintis su Kauno centro sporto mokykla, nes Vaclav Šicha yra profesionalus tinklinio treneris, pradėjo bendradarbiauti Kauno J. Dobkevičiaus progimnazija ir Jehnicų mokykla. Aleksoto seniūnijos ir Aleksoto bendruomenės centro nariai bei liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“ koncertavo Brno miesto Jehnicų seniūnijos jubiliejiniame renginyje, o 2014 metais atstovavo Kauno miestą kai buvo minima Brno ir Kauno miestų bendradarbiavimo 20 metų sukaktis.Labai džiaugiamės, kad įvertinant Brno miesto Jehnicų seniūno Vaclav Šicha nuopelnus, jam buvo įteiktas garbingas Kauno miesto apdovanojimas – Santakos garbės ženklas. Apdovanojimą gausiai susirinkusių svečių akivaizdoje įteikė Kauno miesto vicemeras Vasilijus Popovas. Mero sveikinimus ir dovaną Kauno miesto vėliavą aleksotiškiams perdavė Kauno miesto tarybos narys prof. Jonas Audėjaitis.

       Renginio metu vykdėme ir projekto Eismo saugumas bendruomenėse 2016" veiklas. mūsų mažieji aleksotiškiai dalyvavo žaidimuose, estafetesė, lenktynėse dviratukais, triratukais ir paspirtukais, eismo taisykles jiems priminė šuniukas Amsis. Policijos pareigūnai leido kiekvienam norinčiam šventės dalyviui pasidaryti savo piršto antspaudą, pasėdėti policijos automobilyje ir užsidėjus specialius akinius pajausti ką mato asmuo, kuris vartojo alkoholio;

       Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykla supažindino su kariuomenės atributais ir veikla; šauliai vaišino gardžia koše. Buvo galima nusifotografuoti su Varšuvos kunigaikštystės Napoleono kariuomenės Aleksoto IV pulko voltižieriais; pasivažinėti karieta, kurią traukė įstabaus grožio žirgai, pasigrožėti Aleksoto seniūnijoje veikiančių ugdymo įstaigų sukurta „Šiaudinių skulptūrų“ paroda.

        Nuoširdžiai dėkojame visiems šventės dalyviams ir rėmėjams už dovanas.   Ačiū tariame Kauno miesto savivaldybei, Verslo centrui „Notas“, UAB Combo United Service, Rimutės Povilaitienės individualiai įmonei, Mažajai bendrijai „Saltė“, „Škoda“ centrui, pagalbininkams UAB „Kauno švara“ ir visiems koncerto dalyviams, kurie buvo pagrindiniai šventės rėmėjai, nes koncertavo nemokamai.

Puikią nuotaiką atspindi ir nuotraukos, patalpintos fotogalerijoje.

Daugiau nuotraukų - https://www.facebook.com/zenonas.salna?fref=ts

Projektą finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa "Iniciatyvos Kaunui"

2016-09-19

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple