Joninės Marvelės upės slėnyje

Aleksoto bendruomenės centras kartu su seniūnija pirmą kartą Jonin ių šventę rengė Marvelės upės slėnyje, kuris vis dažniau tampa aleksotiškių ir kitų miesto rajonų gyventojų lankoma vieta dėl savo kaskadų, kuriomis tekantis Marvelės upės vanduo ir ramina, ir suteikia malonių emocijų.
Joninių (kitaip - Rasos) šventė pritraukia savo tradicijomis, papročiais, burtais. Aleksoto bendruomenės centro ansamblis "Svirbė", bendruomenės aktyvas, seniūnija surengė šventę pagal visas senas tradicijas. Taigi, ne tik dainavome, bet ir kupoliavome, pynėme vainikus, ant aukštai iškeltos kupolės merginos mėtė vainikus, siekdamos greičiau ištekėti. Iš surinktos kupolės kiekvienas stengėsi įmesti į degantį laužą žolyną, tikint, kad sugalvotas noras išsipildys. Su lauko gėlių puokštėmis buvo pasveikinti šventėje dalyvavę Jonai ir Janinos, nepamiršti ir Arvydai bei Vandos. Baigiantis šventei visi patraukė ieškoti paparčio žiedo, juos gasdino įvairios pabaisos, tačiau drąsiausias ir atkakliausias pasirodė Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos septintokas Eimantas Andriukaitis, jis ir surado tankmėje šviečiantį paparčio žiedą. Pasveikinę laimingiausią šventės dalyvį nuskubėjome plukdyti vainikų - šauni šventė baigėsi.

Už gražią Joninių šventę dėkojame Aleksoto bendruomenės centrui ir jo pirmininkei Birutei Valentienei, ansambliui "Svirbė" ir jo vadovei Aurelijai Bareišienei, Aleksoto seniūnijai ir jos vadovei Liukrecijai Navickienei, LR Seimo nariui Mindaugui Puidokui. Norėtųsi nuoširdžiai padėkoti ir atskiriems Aleksoto bendruomenės nariams: Gintautui Povilaičiui - už kupolę, Steputei Račkauskienei, Janinai Stasiukynienei, Jūratei Maurušatienei - už žolynus, Sauliui Vaideliui - už įgarsinimą ir apšvietimą, Rimutei Povilaitienei ir Kiziams - už "karštas" vaišes ir visiems, visiems, kurie rengė šventę ir aktyviai joje dalyvavo.

2017-06-24

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple