Derliaus šventė

Aleksoto bendruomenės centras, Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė" ir VDU botanikos sodo draugų klubas surengė gražią derliaus pabaigtuvių šventę. Renginys prasidėjo ansamblio "Svirbė" programa, kuri buvo parodyta šių metų respublikinėje dainų šventėje. Po nuotaikingų dainų ir vaidinimo įvyko vakaro vinis - autoritetinga komisija įvertino, kuri daržovė ar patiekalas iš vaisių ar daržovių yra pati "pačiausia". Komisijai vadovavo draugų klubo pirmininkė prof. Vida Mildažienė, komisijos nariais pasiūlyti buvęs botanikos sodo direktorius Ramunis Budriūnas, šiais metais savivaldybės apdovanotas kaip vienas aktyviausių senjorų, bei vakaro viešnia - šaunioji smuikininkė Ilona Klusaitė. Didžiausią cukiniją šiais metais pavyko išauginti Algirdui Guigai, didžiausias moliūgas išaugo Janinos Stasiukynienės darže, įspūdingos formos krieną išaugino Virginija Reutienė. Na, o patiekalų įvairovė, jų patiekimo forma ir skonis taip apstulbino komisiją, kad buvo pasiūlyta apdovanoti visus konkurso dalyvius.

Po komisijos vertinimų ir apdovanojimų ir visi šventės dalyviai ir svečiai paskanavo gausių vaišių. Šauniai pasivaišinę, VDU botanikos sodo draugų klubo buvome pakviesti pašokti liaudiškų šokių ir žaidimų. Dar ilgai seniūnijos salėje skambėjo dainos ir šokių muzika, šventė tęsėsi iki gilaus vakaro.

Derliaus šventė yra SADM finansuojamo Aleksoto bendruomenės centro projekto "Aleksoto bendruomenės veiklos plėtra" sudėtinė dalis.



2018-11-17

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple