Naujienos

2020-03-31
Atsisveikinimas 
Kovo 31-oji buvo Liukrecijos Navickienės paskutinė darbo diena Aleksoto seniūnės pareigose. Beje, Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos Valdybos 2020 03 03 dienos nutarimu apdovanota Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos medaliu "Už nuopelnus Lietuvos savivaldai". Gražus paskutinis akordas!
2020-03-12
Kovo 11-osios renginiuose 
Aleksoto bendruomenės centro aktyvas, kaip ir kasmet, aktyviai dalyvavo kovo 11-osios šventėje Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Po minėjimo Svirbė koncertavo Karininkų Ramovėje.
2020-03-10
Lietuvos himnas nuo Aleksoto kalno 
Kovo 10 d. 12 val. į Aleksoto apžvalgos aikštelę rinkosi šventės dalyviai: Aleksoto mokyklų ir darželių vaikai su mokytojais, Aleksoto bendruomenė, Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo rinktinės 212 Aleksoto kuopos šauliai, Generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos atstovai, VDU Muzikos akademijos studentai, kiti garbingi svečiai, tarp jų - ir Japonijos ambasadoriaus žmona, kuri pasveikino susirinkusius su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena.
Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje.
2020-03-05
Kviečiame  
2020 kovo 10 d. 12 val. Aleksoto apžvalgos aikštelėje vyks tradicinė akcija "Pasveikinimas Kaunui - "Tautiška giesmė" nuo Aleksoto kalno".
Kviečiame dalyvauti!
2020-02-25
Aleksote paminėtos JAV karininko Samuelio Harriso žūties 100-osios metinės 
Vakar Aleksote paminėtos JAV karininko Samuelio Harriso žūties 100-osios metinės. 1920 m. vasario 24 d. Aleksoto senosiose kapinėse, atstatytos Pietos vienoje iš plokščių yra įrašyta S.Harriso pavardė. Tai vienintelis užsienio kariškis, žuvęs malšinant streiką 1920 m. Aleksoto aerodrome. Į minėjimą Aleksoto kapinėse atvyko ir JAV ambasados atstovai, aukšti dvasininkai, šauliai, Lietuvos kariuomenės atstovai, Generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos kursantai. Toliau renginys tęsėsi Aleksoto seniūnijoje.
2020-02-24
Užgavėnės Aleksote 
Sekmadienį VDU Botanikos sodą "okupavo" persirengėliai: susirinkome švęsti Užgavėnių. Turėjome šaunų šventės vedėją Antaną Laurinkevičių, šventės dalyvius linksmino VDU folkloro ansamblis Linago ir Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis Svirbė. O kokie blynai, o kokia kiaušinienė! Išvarėme žiemą puikiai, sudeginome Morę ir su gera nuotaika skirstėmės namo. Ačiū organizatoriams: Aleksoto bendruomenės centrui ir seniūnijai, VDU Botanikos sodui ir jo draugų klubui, Aleksoto mokykloms, dėkojame ir LRS nariui Mindaugui Puidokui už solidžią paramą.
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2020-02-17
Vasario 16-sios šventė Karo muziejaus sodelyje 
Kaip ir kasmet, būrelis Aleksoto bendruomenės centro narių dalyvavo iškilmingame Vasario 16-sios minėjime Vytauto Karo muziejaus sodelyje. Išdidžiai kartu su visais šventės dalyviais giedojome Lietuvos himną, klausėmės šventinių linkėjimų, darėme tradicinę aleksotiškių nuotrauką prie muziejaus liūtų. Puikus oras, dar puikesnė nuotaika - tokios ir turi būti valstybinės šventės!
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2020-02-17
Vasario 16-osios minėjimas Aleksote 
Vasario 14 d. aleksotiškiai rinkosi į seniūnijos salę, kurioje įvyko Vasario 16-osios minėjimas. Minėjimo programa buvo labai įvairi ir tuo žavi: architektas Jonas Lukšė atidarė savo piešinių parodą, Povilas Kuprys skaitė eiles iš savo naujausio poezijos rinkinio "Meldžiameldis", pritariant folkloristams Vilijai ir Remigijui Ratautams, o vakarą vainikavo puikiai solistės Giedrės Tallat Kelpšaitės atliktos dainos. Ačiū renginio organizatoriams. Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2020-02-17
Bendradarbiavimo sutartis 
Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkė Steputė Račkauskienė vasario 14 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos vadu pulkininku Egidijum Karveliu. Pasirašymo ceremonijoje dalyvavo ir Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple