Naujienos

2022-11-18
Mes su Tavimi, Ukraina 
Nuoširdus ir šiltas vakaras – taip išeidami dėkojo Kauno ukrainiečių bendruomenės nariai, ukrainiečiai, gyvenantys Aleksote, kiti renginio svečiai.
Ačiū visiems vakaro dalyviams, ypač mūsų Aleksoto bendruomenės centro nariams Erikai ir Giedriui Vaideliams, Laimutei ir Zenonui Šalnoms, kurie iki šiol glaudžia ukrainiečius savo namuose. Dėkojame Rimutei ir Gintautui Povilaičiams už labai skanų „šaulišką“ plovą.
Vakarą vedė LR Seimo nario Vytauto Juozapaičio patarėja Liukrecija Navickienė, organizatorių vardu visus sveikino Aleksoto bendruomenės centro pirmininkė Steputė Račkauskienė.
2022-11-08
Odos dirbinių seminare 
Aleksoto bendruomenės centro moterų klubo narės mėgina įsisavinti vis daugiau tautodailės metodikų. Štai ir lapkričio 8 d. moterys dalyvavo odos dirbinių semonare, kurį šauniai pravedė "Mobili meno mokykla" vadovė Elzė Jankauskaitė.
2022-10-23
Po Mažąją Lietuvą 
Aleksoto bendruomenės centro aktyvas, vykdydamas LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą “Iš praeities į ateitį su Aleksoto bendruomene”, šį savaitgalį išsiruošė į kelionę po Mažąją Lietuvą, norėdamas artimiau susipažinti su Mažosios Lietuvos istorija, kraštovaizdžiu, įdomiais žmonėmis bei aktyviomis bendruomenėmis.
2022-10-21
Talkininkaujame Marvelės upės slėnyje 
Šio penktadienio (2022 10 21) popietę po darbų būrelis Aleksoto bendruomenės centro entuziastų rinkosi į talką Marvelės upės slėnyje. Apsiginklavę grėbliais šlavėme lapus, rinkome šiukšles, pjūklu šalinome išvartas ir vėjo nulaužtas šakas. Buvo džiugu stebėti, kaip gausiai lankomas mūsų išpuoselėtas slėnis, džiugino ir tai, kad randame vis mažiau šiukšlių - žmonės mokosi natūralios gamtos kampelyje elgtis kultūringai. Gražu mūsų Marvelės upės slėnyje!
2022-10-02
Aleksoto jaunimo paplūdimio tinklinio varžybos 
Spalio 1 d. Aleksoto bendruomenės centras, vykdydamas LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos programos “Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse” finansuojamą projektą “Iš praeities į ateitį su Aleksoto bendruomene (sutartis Nr. SRB 466, 2022 09 12), Aleksoto parke pirmą kartą organizavo Aleksoto jaunimo paplūdimio tinklinio varžybas.
2022-09-19
Aleksoto šventė, skirta Aleksoto bendruomenės centro 20 - mečiui 
Štai ir nuskambėjo paskutiniai Aleksoto šventės akordai. Norime padėkoti visiems šventės dalyviams, rėmėjams, edukatoriams, žiūrovams ir ypač organizatoriams - Aleksoto bendruomenės centro aktyvui su pirmininke Stepute Račkauskiene, kurie jau 22 - ą kartą organizavo šią bendruomenę vienijančią šventę.
2022-08-22
Karo istorijos festivalis Estijoje 
Aleksoto bendruomenės centro voltižieriai kartu su damomis bei dvariškiais šį savaitgalį buvo išvykę į Valgoje (Estija) vykusį karo istorijos festivalį.Šeštadienio rytą įsirengėme voltižierių stovyklą ir pasiruošėme festivalio renginiams. O jų būta nemažai: tai ir festivalio dalyvių (tarp jų ir mūsų Aleksoto komandos) eisena, imitaciniai mūšiai tarp Napoleono ir Rusijos armijų, ir miško brolių kova su NKVD daliniais, ir šiuolaikinės Estijos kariuomenės motorizuoto dalinio mūšis su priešais, parengusiais pasalą. Mūsų voltižieriai taip pat šauniai pasirodė mūšyje su carinės Rusijos daliniais, padėdami Napoleono armijai laimėti šį mūšį. Na, o po mūšio mūsų voltižierių su duona ir druska laukė Aleksoto ponios ir ponai, tęsėsi linksmybės: skirtingų armijų nariai ir jų gerbėjai maloniai bendravo, o aleksotiškiai festivalio dalyviams sušoko polonezą ir polką, tuo labai paįvairindami festivalio programą. Juk daug geriau draugystė ir muzika, negu karas ir kraujas..
2022-07-27
Aleksoto dviračių žygis 2022 
Šio sekmadienio rytą startavo jau 21-asis Aleksoto bendruomenės centro rengiamas dviračių žygis, skirtas S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui per Atlantą atminti. Išklausę LR Seimo nario Vytauto Juozapaičio patarėjos Liukrecijos Navickienės sveikinimų bei Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkės trumpo instruktažo, pagerbę lakūnų atminimą S. Dariaus ir S. Girėno memoriale, dviratininkų būrys leidosi į žygį Aleksotas - Garliava.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple