Naujienos

2022-03-27
Mes su Jumis, Ukraina 
Puikiai pavyko renginys, kurį inicijavo VDU Botanikos sodo draugų klubas, o parengti padėjo Aleksoto bendruomenės centras, LR Seimo nario Vytauto Juozapaičio patarėja Liukrecija Navickienė, VDU Botanikos sodo administracija. Renginys, kuriame ukrainiečiai, gyvenantys Aleksote, Vilijampolėje, Lampėdžiuose ar Romainiuose galėjo susitikti bei pabendrauti tarpusavyje bei su savo globėjais.
2022-03-12
Švenčiame Kovo 11-ąją! 
Švenčiame Kovo 11-ąją!
Aleksoto bendruomenės centro aktyvas šiais metais Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną šventė kartu su pabėgėliais iš Ukrainos, kuriuos priglaudė ir apgyvendino savo šeimose. Be to, LRS nario Vytauto Juozapaičio patarėjos Liukrecijos Navickienės iniciatyva švęsti kartu pakvietėme ir Vilijampolės, Lampėdžių, Romainių gyventojų šeimose priglaustus ukrainiečius.
2022-03-08
Nepriklausomybės atkūrimo diena - 32 metai laisvės !  
1990 m. kovo 11-ąją Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas priėmė aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo". Už šį aktą balsavo 124, susilaikė 6 deputatai. Šiuo aktu Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba, reikšdama Tautos valią, nutarė ir iškilmingai paskelbė, kad yra atkuriamas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos valstybės suverenių galių vykdymas ir Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė. Šiuo aktu Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas įgyvendino pusę amžiaus puoselėtas viltis gyventi Laisvoje valstybėje.
2022-02-22
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis 
Vasario 22 d. Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos salėje Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkė Steputė Račkauskienė ir šios mokyklos vadas pulkininkas leitenantas Paulius Diliūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Linkime vaisingo bendradarbiavimo.
2022-02-16
Kauno bendruomenės sveikina Lietuvą 
Kaip ir kasmet, vasario 16-ąją kartu su kitų Kauno bendruomenių centrų nariais rinkomės Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Šiemet ne tik minėjome džiugią Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, bet ir filmavomės vaizdo klipui "Pasveikinkime Lietuvą", kuris bus parodytas kovo 11-ąją.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple